söndag 30 september 2007

Vad är det på tv idag? - 30 september

(Ni trodde väl inte att jag hade missat detta inlägg så här pass sent (18:25) på dagen?)

Videokväll med Luuk, premiär dags för Kristian Luuks nya program där en känd person har med sig 5 låtar. Kvällens gäst är Mona Sahlin. SVT1 18:30.

Friday Night Lights, Taylor har ett problem vem av Matt och Ray skall han välja som quarterback? Kanal 5 18:35.

Sopranos, en nära vän till Tony dör och för att komma bort från allt reser Tony bort ett tag. SVT2 21:20.

Mythbusters Adam och Jamie återbesöker myterna om den exploderande trombonen, finger i en gevärspipa, exploderande hammare och om en kula kan avfyras genom ett kikarsikte. Discovery 21:00.

Bullshit! 19:55 TV6 två avsnitt på raken i vanlig ordning. Handikappandes rättigheter och amerikas patriotism.

(R)
Brottskod Försvunnen SVT1 00:35
Deadwood TV4 01:30

Seså spring iväg nu till teven och se på Luuk eller FNL och ha en trevlig fortsättning på kvällen!

lördag 29 september 2007

Vad är det på tv idag? - 29 september

Svensson, Svensson, Gustav följer med sin fru på ett uppdrag och Max flickvän är på middag hemma hos hela familjen Svensson. SVT1 20:00.

Babben & co, Babben gästas ikväll av Gunde Svan, Magnus Uggla och Agneta Sjödin. SVT1 20:30.

Out of pratice har premiär ikväll på SVT1 22:10. I familjen Barnes är yrkesvalet lätt - man blir doktor. Vid sidan av jobbet har man dock inte mycket gemensamt, och föräldrarnas nyss genomförda skilsmässa sätter sin prägel på samvaron. När yngste sonen Ben ska fylla 30 samlas alla för att fira, men när hans fru verkar göra slut över telefonsvararen, i allas närvaro, sätts lojaliteten på prov. SVT.se.

Saturday Night Live, kvällens gästprogramledare är John C. Reilly Kanal 5 22:45.

Brottskod Försvunnen. En telefonist på larmcentralen försvinner spårlöst men har hon fösvunnit med vilja? SVT1 21:30.

(R)
Eureka TV 6 19:00, del 2 20:00.
Primeval Kanal 9 16:50
The Wire SVT2 23:25
24 TV4+ 01:20 två avsnitt
Myggan Kanal 5 23:25
CSI: Miami Kanal 5 00:15

fredag 28 september 2007

Vad är det på tv idag? - 28 september

Eureka TV6 22:00. Läs mer om serien i inlägget nedan.

The Wire SVT2 22:25. Royce inser att det börjar bli dags för hårda tag, efter att Carcetti kommit med ett överraskande utspel under den senaste kandidatdebatten. Samtidigt sätter Rawls planer i verket för att göra livet surt för utredarna i Major Crimes Unit, och den nytillsatta gruppchefen gör snabbt klart vad som gäller. Marlo Stanfields dominans på narkotikascenen blir ett allt större problem för inte minst Bodie, och Prez kämpar hårt i sin nya roll som mattelärare. SVT.se.

Stargate Atlantis Rodneys syster Jeannie löser ett komplicerat matematiskt problem. Och Rodneys vill att hon följer med till Atlantis, men en oväntad person dyker upp... TV6 21:00.

Stargate SG-1 Teal'c kämpar vidare med sina trogna Jaffa anhängare på Dakara, och tillsammans med Daniel och Jacob Sam, Carter och Ba'al, på sitt håll, med att få en lösning på problemen de alla står inför. TV6 18:00.

Idol kämpar vidare med sina konstiga röstningsregler men tre saker vet jag: 1. En skall röstas ut i kväll (bäst att gardera mig med att 2 skall röstas utifall att...) 2. Från och med nästa vecka sänds bara Idol på fredagar. 3. Idol går på TV4 21:00.

Crime Scene/Forensic/etc. x6
Jordan Rättsläkare TV4 21:00
Numbers TV4 22:40
Conviction TV4 23:.30
CSI: NY Kanal 5 20:00
Criminal Minds Kanal 5 21:00
Law & order: SVU Kanal 5 21:55

(R)
Veronica Mars SVT2 15:35
Studio 60 on the Sunset Strip SVT2 23:25
Svensson, Svensson SVT1 22:35
Mia och Klara SVT1 23:25
Bostom Tea Party Kanal 5 19:00
Motorjournalen Kanal 9 20:00

Eureka


Ända sedan TV6 bestämde sig för att det var en bra idé att sända Blade: The Series istället för ett dubbelavsnitt av Stargate Atlantis på fredagskvällen har jag suttit och muttrat lite för mig själv vid tio tiden på kvällen som den stora sci-fi nörd jag är.


Men nu är det äntligen dags för Eureka att ha premiär på TV6 22:00. Och det bästa av allt två (en timmes) avsnitt sänds på raken!


Handling:

I slutet av andra världskriget var det nära att USA förlorade kapplöpningen om vem som skulle skapa den första atombomben. För att detta inte skall upprepas i framtiden bestämmer sig Presidenten Harry S. Truman att Albert Einstein och ett gäng rådgivare skall skapa en stad, staden Eureka.


Eureka skall hysa alla intelligenta personer som finns att uppbringa i USA och stödja dem i deras forskning. Det enda problemet är att denna stad inte finns på någon karta, den är hemligstämplad för utomstående.

torsdag 27 september 2007

TV4 Science Fiction?

Dagens Media skriver att det kanske är en ny kanal på gång hos TV4.

Dagens Media kunde i maj i år berätta att TV4 dammsög marknaden på science fiction-material, och att mycket därför talade för att TV4 skulle starta en science fiction-kanal. Nu har TV4 beslutat att det blir en sådan kanal, enligt Dagens Medias källor. Läs vidare...

Om jag får ta till ett slitet uttryck: Detta är det bästa som har hänt sedan skivat bröd!

Har ni några favoriter ni vill se på en eventuell Science Fiction kanal?

Vad är det på tv idag? - 27 september

Veronica Mars hjälper en ägare till en restaurang som har råkat ut för rasistiskt klotter och Keith har problem med falska ID-kort. SVT2 20:00.

Heroes, TV 4 21:00. Mohinder återvänder till Indien för att sprida sin fars och han tar sig även en funderare på om han vill återuppta sitt jobb som professor. Hiro och Ando träffar en servitris med superkrafter.

Shopping blev min drog är en dokumentär som handlar om shoppingens baksidor. Kanal 5 20:00.

Jonas och Musses religion, Jonas och Musse träffar en kristen MC tjej och de tänker även efter om de verkligen behöver en kyrka till den religionen de skall starta? SVT2 21:30.

Jericho. Vi får följa vad som hände 36h före explosionen TV4+ 22:00.

Skins, dagens avsnitt på Kanal 5 21:55 handlar om Chris som vaknar upp en morgon och märker att hans morsa har försvunnit.

CSI: Miami. En kropp hittas utanför ett Casino. Kanal 5 21:00.

Stargate SG-1, Jaffa trupperna med Teal'c i spetsen förbereder sig på att inta Dakara för att överta dess supervapen. RepliCarter uppenbarar sig igen. TV6 18:00.

The Office Michael och Jan bestämmer sig för att avslöja sin relation för styrelsen. De övriga på kontoret går ut och tar en drink... med allt vad det innebär. Kanal 9 22:05.

Green Wing, nu när Anglea har lämnat sjukhuset får de en ny barnläkare som ställer till med en massa problem med en gång. Guyball spelas det även en hel del i detta avsnittet. Kanal 9 22:35.

Vad blir det för mat?, TV4+ 21:30, Per Morberg lagar ärtsoppa med pannkakor han grillar även entrecôte.

(R)
CSI: NY 00:25 Kanal 5
Heroes 00:40 TV4 (repris från kvällen)

Mera om Halo 3 på TV8

Jag skrev i ett tidigare inlägg om att Halo 3 får precis hur mycket reklam som helst! nu är det mera på gång i rutan för alla som er inte kan få nog av Halo 3.

Ikväll klockan 19.30 gästar jag programmet Metro Teknik i TV8, där jag pratar med programledaren Anna Olin om Halo 3. Inslaget kommer sist i programmet, och hela programmet kommer att finnas på tv8.se. Thomas Wiborghs blogg på loading.se

TV om TV går på Kristallengalan

Gårdagens TV om TV var nog kvällens höjdpunkt. Eva Nazemson som alla känner vid det här laget som hon som spydde i TV4s Nattliv gästade programmet och gav sin syn på det som inträffade. Ett par punkter reddes ut: Nej hon har inte fått några nya programledarjobb erbjudanden och den där skånska dialekten som många har hängt upp sig på är bara en del av hennes (o)vana att härma dialekter.

Men det allra roligaste var nog inslaget från Kristallengalans efterfest, när ett antal överförfriskade kändisar stod och svajade betänkligt och när grabbarna körde den klassiska higschoolfilm grejen. När man tar en sak, förslagsvis något som man äter eller som i detta fallet en alkoholmätare, och kör ner det i kalsongerna (i smyg) för att sedan få folk att stoppa det i munnen. Jag vet inte om det inslaget gjordes efterhand men Chrille Andersson sa att det här kommer han att få skit för imorgon. Peter Jihde hade visst redan uttryckt sitt missnöje.

onsdag 26 september 2007

Andra Avenyn - Öknamn


Öknamnet Dildo är i sig inte så dumt, i alla fall med tanke på den konkurransen som finns: Klimax, Bimbo (Tre Kronor), Coma (Storstad), Joker (Rederiet) och Hästen (Andra Avenyn). Men jag kan ändå inte låta bli att skratta lite åt ursprunget till namnet Dildo. Ett rejält 'spadskaft'.

Vad är det på tv idag? - 26 september

Studio 60 on the Sunset Strip Livet går vidare i 'Studion' Danny hjälper Matt med kärlekslivet och någon som inte hör hemma i studion uppenbarar sig SVT1 22:00.

Mia och Klara Del 4 av 8: Mia och Klara jagar en MC-kille, Rolle vill ha grodisar men tycker tonåringar är instabila, Gulletussan sjunger på dagis och Viveka bjuder Stefan och Kristina på en romantisk middag för två, tror de... SVT.se. 21:30.

Heroes TV4 21:00.

Akademin för det okända Serie nummer femtioelva om det ockulta har premiär på TV4+ idag 20:00.

Extreme: Celebrity size 00 En dokumentär om de allt flera hollywoodstjärnorna som har en eller strävar efter size zero. Kanal 5 20:00.

Grey's Anatomy en olycka inträffar mellan två stora båtar i Seattle och läkarna rycker ut. Kanal 5 21:00.

Pole to pole, Michael Palin ger sig ut på en resa från nordpolen till sydpolen, ikväll besöker han blandannat Norge och Finland. Kanal 9 19:55.

Stargte SG-1 O'Neill får oväntat besök av en man som kallar sig Joe. Han påstår att O'Neill har förstört hans liv. TV6 18:00.

Myggan blir misstagen för HIV mannen i kvällens avsnitt, 22:25 Kanal5, efter att han har använt botox och han flyr sedan i Karl-Bertils taxi.

(R)
Filmkrönikan 19:30 SVT2.
Heroes 01:15 TV4 (repris på kvällens avsnitt)

Första omdömmet om Reaper

Reaper, den nya serien från CW som handlar om Sam som på sin 21 födelsedag får veta att hans föräldrar sålde honom till djävulen hade premiär igår. Och jag har varit intresserad av denna serie ända sedan jag hörde talas om den, men vad tyckte kritikerna?


Which leads us to the big question. How is this one going to do? In a perfect world, it would get spectacular ratings and there would be talk show appearances, magazine covers, all the trappings of bigtime TV success. But we're living in the real world, where things are a little different. I think the initial buzz is going to get it off to a good start. While being on CW brings its own set of problems, and will limit the ratings the show can ultimately aspire to, the silver lining is that the bar for success is lowered. The network doesn't exactly have a truckload of hit shows out back, so Reaper has a real shot at putting it's mark on the new season. I'm certainly looking forward to more. TV Squad.


FOTO: © CW

tisdag 25 september 2007

Family Guy gör om succén nästa år?

Family Guys Star Wars parodi 'Blue Harvest' blev en sådan succé att produktionsbolaget bakom serien är beredda att göra om det nästa år med enThe Empire Strikes Back parodi Läs...

(bild via här)

Vad är det på tv idag? - 25 september

Grosvold Norskan Anne Grosvold leder denna väldigt populära norska talkshow. SVT2 22:50.

House, en kvinna med väldigt stora sömnproblem får hjälp av House och hans team. TV4 21:00.

Meningen med livet TV4+ 20:00.

Classic rally, skådespelaren Mikael Persbrandt är huvudpersonen i denna självförklarande serie. I det första avsnittet tar han en rallylicens som han ser ut att behöva framöver. TV4+ 21:00.

Grannfejden. All ni som missade smygpremiären förra veckan får ny chansenigen när Robert Achbergs Grannfejden startar. TV3 20:00.

Grannfejden går på djupet i några av landets mest infekterade grannbråk med målet att försöka lösa fajten och finna friden. I serien får vi möta människor som delar staket, men som inte kan leva i fred med varandra. In kommer Grannfejdens katastrofteam bestående av professionella medlare. Under Robert Aschbergs barska ledning kommer de med en praktisk plan för att lösa problemen. TV3.se.

Kyle XY Kanal 5 20:00 Kyle ser in i framtiden, det tror han i all fall, hans syner har hitintills blivit besannade.

Desperate Housewives, livet går vidare på Wisteria Lane med kärleksbekymmer mm. Kanal 5 21:00.

Motorjournalen har premiär ikväll på Kanal 9 22:00. I kvällens avsnitt testas bådeJeep Wrangler, Audi R8 och Porsche 997.

Stargate SG-1 Fd. Vice Presidenten Kinsey har ett erbjudande som General O'Neill inte kan neka till och sedan bär det även iväg till Moskva. TV6 18:00.

Därför laddar jag inte ner tv-serier

-Det handlar inte om moral det handlar om tid.



Nedan följer en lista på alla tv-serier som går på svenska kanaler, det vill säga kanaler som en vanlig Svensson kan få in med sin box, parabol eller kabelnät utan att gå överstyr med tekniknörderiet och som jag mer eller mindre följer eller kommer att följa framöver.



Timmarna efter titeln står för hur många timmar man måste se av serien innan man har kommit i kapp de amerikanska/brittiska kanalernas säsonger alternativt sett klart på serien. Reklamtid ej inräknat. Avrundat till närmast heltimme.


Stargate SG-1 33h
Entourage 28h
Big Love 24h
House 23h
Doctor Who 19h
Eureka 18h
Supernatural 15h
Battlestar Galactica 14h
Heroes 13h
Studio 60 on the Sunset Strip 12h
Dexter 11h
Friday night lights 11h
Stargate Atlantis 9h
Mythbusters 9h
30 Rock 8h
The Wire 8h
Simpsons 8h*
Jericho 8h
Psych 8h
Family Guy 7h*
CSI 5h
Kyle XY 5h
Green Wing 5h
Skins 5h
The Black Donnellys 5h
Weeds 4h
Veronica Mars 3h
Sopranos 3h
The Office 3h
Primeval 2h

318 timmar eller 13 dagar och 6 timmar. Alltså för att "komma ikapp" skulle jag behöva titta på teve dygnet runt i nästan 2 veckor. Om vi delar upp det lite och säger att jag tittar på teve 5h om dagen á 7 dagar i veckan. Det blir 35h i veckan. 35h x 9 veckor = 315h. Det är hur man än ser på det inte genomförbart. Och då har jag inte gått in på all den teve som jag missar under dessa 9 veckor då jag "tittar ikapp".

Detta kanske är ö v e r d r i v e t mycket teve tittande hur man än ser på det, utspridd över en stor tidsrymd eller inte. Men kapa tiden på hälften det blir ändå 159h utspridda över 4,5 vecka, det är väldigt mycket det med. Vi svenskar skall egentligen var jäkligt glada för våra teve-kanaler är bland de bästa i världen på att köpa in och sända nya serier.


*Uppskattat till att Sverige ligger 1 säsong efter.

Måndagskvällens 3 stora premiärer

Vad är det för likhet mellan Nattliv och Victoria Beckham special? (Läs svaret längst ned på sidan*)

Victoria Beckham, den levande citatmaskinen, måste man bara älska och hata. Det finns nog ingen människa på denna jord som är så upptagen i sig själv som hon är. Hela hennes person är helt enkelt bizzar. Det är lyteskomik över hennes uttalanden och buskis stämpel på hennes skämt. Det roligaste var nog när hon fick sin chafför att köra runt med en docka för att lura papparazzi och när hon läxade upp Perez Hilton.


Boston Tea Party var som jag trodde bättre än Myggan. Mycket prat i munnen som sig bör när Filip och Fredrik är inblandade, men även en hel del intressant om hjärnan som det första programmet handlade om. Hypnotiseringsmomentet var kul även om jag själv skall bli hypnotiserad innan jag tror att det fungerar.

Sist ut, kvällens höjdpunkt, Dexter. Vilken serie! Bara Heroes och The Wire är bättre just nu. Michael C. Hall i rollen som Dexter är verkligen härligt obehaglig hans karaktär påminner om en blanding mellan Patrick Bateman (American Psycho) och Hannibal Lecter (När lammen tystnar). Utstuderat elak och livsfarlig och det där härliga jag-är-galen-men försöker-dölja-det-leendet. Dexter började bra men slutet var bättre, vem var det som körde kylbilen?




(*Båda är kräkframkallde.)

måndag 24 september 2007

Vad är det på tv idag? - 24 september

Dexter är det äntligen dags för ikväll! Jag har inte sett fram mot en serie så mycket sedan The Wire hade säsongsstart för ett par veckor sedan. TV6 23:00. Missa inte!

Andra avenyn. Även om jag tog fram den stora sågen i mitt förra inlägg skall jag nog ändå se del två, med lite tur kanske serien tar sig i framtiden. SVT1 20:00.

Bosteon tea party behöver efter senaste tidens stora reklamkampanj på Kanal 5 ingen närmare presentation. 21:55.

Idol börjar "på riktigt" ikväll de 16 finalisterna är utsedda. TV4 20:00.

Mitt i nyllet, TV6 22:00, med Tilde Frölings som programledare har premiär ikväll och det är dags för Tilde att skrämma sin chef i det första avsnittet.

My name is Earl, Earl hjälper en ägare till en strippklubb. TV6 22:30.

Stargate SG-1 Goa'ulderna är på frammarsch igen och har börjat återta sedan tidigare förlorade planeter och en nygammal bekant återses. TV6 18:00.

Filmkrönikan läs mera om dagens innehåll här. SVT1 22:25.

Primeval En flock av den utdöda fågeln Dodo uppenbara sig och det visar sig att de bär på ett dödligt virus. Kanal 9 20:00.

Victoria Beckham special, begåvningsreserven har flyttat till L.A och vi får följa hennes resa dit och se hur hon anpassar sig till livet som amerikan. 21:00 TV4.

(R) Babben & co 23:15 SVT1, Jonas och Musses religion 23:25, CSI: NY 00:25 Kanal 5 och Battlestar Galactica 02:20 Kanal5.

Nej Peter Emanuel Falck, detta håller inte!

Första intrycket är allt brukar man säga och om så är fallet är det kört för Andra Avenyn. Första scenerna var det nästan kalkonstämpel på. Jag hoppas verkligen att det ligger något mera bakom Tonys mord på sin frun än vad som framkom. Jag nämligen fick inte känslan:

-Nu jävlar kärring, nu skall du dö!

Jag fick känslan:

-Kim min son, spring och göm dig jag måste ut och försvara min älskade som hotas bovar och banditer.

Och sedan 9-år senare när goa göbben och beskyddaren Hästen(?) kommer och hämtar honom i sin amerikanare ja då vet jag inte om jag skall skratta eller gråta.

Sedan har vi också värstingen Roxana som stänger in sin bror i garderoben, gänget som trakasserar Bara Barbros Livs, invandrarfamiljen Hussein som med sin muslimska tro säkert kommer att hamna i en del kontroverser och fina famlijen Tegebrandt-Björn för att nämna några.

Glöm dina bekymmer i morgon kommer nya Ja, ett nytt avsnitt av Andra avenyn.

söndag 23 september 2007

Vad är det på tv idag? - 23 september

Sopranos Tonys son AJ och hans kusin Christopher ställer båda till med problem på olika håll. SVT2 21:20.

Deadwood ett gäng främlingar besöker staden Deadwood och det oroar Al Swearengen. TV4 00:35.

Parlamentet har säsongsstart ikväll på TV4 20:30, för alla er som inte tröttnade på det redan för ett par år sedan. Det gjorde i alla fall jag.

Friday night lights kör sitt sedvanliga dubbelavsnitt på eftermiddagen med början 17:40Kanal 5. Ni som kommer ihåg på vilket avsnitt Kanal 5 slutade sända förra gången det gick får gärna hör av sig bland kommentarerna, så att jag vet när jag kan börja se på serien igen.

Bullshit! Pen och Teller avhandlar i dagens två avsnitt bröst och invandring. TV6 19:55.

Andra Avenyn har äntligen premiär ikväll på SVT1 20:00! Nu är det upp till bevis för Peter Emanuel Falcks nya serie. Hans senaste produktion Hotel Caesar gick det som bekant inget vidare för.

Mythbusters Jamie och Adam skall utforska ett gäng hundmyter i dagens avsnitt. 21:00 Discovery.

Cold case Kanal 5 23:00. Ytterliggare ett fall återupptas denna gång ett ifrån 1996 om en kvinna som dog under ett strömavbrott.

Repriser, repriser, repriser... Brottskod: Försvunnen 23:50 SVT1 (som jag glömde tipsa om igår), Jonas och Musses religion 13:00 SVT2, Allt för byn 22:50 TV3, Brothers and sisters avsnitt x2 13:00 Kanal 5, Desperate Housewives avsnitt x2 14:50 Kanal 5, Grey's Anatomy 16:45 Kanal 5 och Criminal Minds 23:00 Kanal 5.

lördag 22 september 2007

Vad är det på tv idag? - 22 september

Svensson, Svensson Gustav och Lena flyttar över till sitt nya hus och Lina och hennes fästman flytter in i deras gamla. SVT1 20:00.

Babben & co följer som vanligt efter Svensson, Svensson 20:30SVT1.

Saturday night live 23:00Kanal 5.

Rescue me Tommy är ute och festar med en kompis och träffar ett par kvinnor John firar sin födelsedag på "fel" ställe. TV6 23:00.

Utöver en del bra filmer är denna lördag väldigt tunn. Men det finns som tur är en hel del repriser att se på. Upp till kamp 23:05 SVT1, 24 avsnitt x2 00:55 TV4+, Green Wing 00:05 Kanal 9.

Linda Rosing syns i rutan igen


Aftonbladet skriver att Linda Rosing gör comeback i tv-rutan. Hon skall leda ett 3 minuter långt inslag om Hollywoodskvaller i TV400:s Kändis direkt två dagar i veckan. Är detta nya projekt så pass kort så att Linda Rosing inte hinner tröttna på det?

TV6 - ärligheten själva

Strax efter att Stargate Atlantis hade slutat utannonserade hallåan att det var dags för säsongens sista del av Blade: The Series. Jag har inte direkt alla ord i huvudet om vad han sa men han påpekade att de flesta av oss inte blir direkt ledsna över att denna serie är slut för han hade koll på oss och han visste att de flesta av oss inte hade mycket till övers för denna serie. Han passade även på att puffa för den betydligt bättre sc-fi serien Eureka som tar över Blades plats i tablån nästa vecka.

Den dagen då en SVT hallåa efter en series sista avsnitt uttrycker sig som majoriteten av befolkningen vet att just "denna" serie inte var mycket att ha... ja då lovar jag att jag skall sluta kolla på TV. (Famous last words.)

Jag kan i alla fall konstatera att TV6 inte behandlar sina tittare som idioter och det skall de ha cred för.

fredag 21 september 2007

The Wire eller The Sopranos?

The Wire är bättre än The Sopranos. Jag har länge gått och velat fram och tillbaka, Sopranos eller The Wire? Men just nu sitter jag och längtar efter kvällens avsnitt. Jag kan tyvärr inte säga samma sak om Sopranos en söndagseftermiddag vid 16:30 tiden. The Wire känns fortfarande nytt och fräscht, Sopranos gör inte det.


Förra avsnittets duvjakt gick som bekant inget vidare.

Tro inte att jag ogillar Sopranos, jag skulle inte för mitt liv kunna missa ett avsnitt, men det känns ändå som det pirrar lite mera i kroppen när jag bänkar mig framför ett nytt avsnitt av The Wire. Nu är det bara dryga 6h kvar till det andra avsnittet... and counting.

(bild via här)

Vad är det på tv idag? - 21 september

The Wire måste bara stå högst upp idag, bäst går först. Livet går vidare i Baltimore. Borgmästarvalet kommer allt närmare och omständigheterna kring Barksdale tas upp igen. SVT2 22:25.

Idol har nått slutauditionen och 30 skall bli 16. Nerverna börjar darra för samtliga deltagare. TV 4 20:00.

James Dean har förärats med yterliggare en dokumentär ni som vill veta mer om honom kan se han i SVT2 20:00. Denna dokumentär presenteras av 'K special'.

Stargate Atlantis Kolya är tillbaka i dagens avsnitt. Denna gång kidnappar han inte helt oväntat Sheppard för att göra ett utbyte. TV6 21:00.

Stargate SG-1 Daniel Jackson gör allt för att få vara med på Atlantis teamets uppkommande expeditioner. General hammond rycker in för att klara upp det hela TV6 18:00.

Criminal Minds Raskravaller är på väg att inträffa efter att fyra svarta kvinnor har mördats. Kanal 5 21:00.

Vad vore en fredag utan repriser? Inte en fredag... Svensson, Svensson 22:40 SVT1, Mia och Klara SVT1 23:30, Studio 60 on the Sunset Strip SVT2 23:25, Hidden Palms TV3 17:00, Allt för byn TV3 17:55, Veronica Mars SVT2 15:35, CSI: NY Kanal 5 20:00 och beroende på vad man har för smak har jag säkert missat ett eller två program/serier.

Halo 3 får precis hur mycket reklam som helst!

Master Chief använder en bubble grenade för att skydda sig mot all reklam.

Variety skriver att Xbox 360 spelet Halo 3 får rejält med reklam inför lanseringen nästa vecka.

Microsoft will hit the tube in a big way to promote next week's launch of its vidgame "Halo 3."
Company's been marketing the Xbox 360 title since December, but the last-minute push emphasizes TV, with Microsoft essentially taking over male-skewing cablers Spike TV, Sci Fi Channel and Comedy Central over the three days leading up to the title's Tuesday bow.

Specific channels were targeted because "they focus on our demo, and our ad campaigns are running on them," Di Cesare added.

On Monday, Spike TV's "Game Head" vidgame show will host a live feed from the "Halo 3" launch event at Best Buy's flagship store in New York City ...//... After midnight, cabler airs half-hour special "Halo 3: Launched!," featuring a performance by Linkin Park and interviews with "Halo" fans. ...//... And on launch day, Tuesday, Sci Fi Channel bows half-hour "Halo 3: Sci vs. Fi," which examines the making of the game...

...och för er som har missat reklamen. TV6 drar sitt strå till stacken, Sci-Fi Fredag sponsras av Halo 3!

(bild via här)

Vad såg jag inte på tv igår? - 20 september

Gårdagens "Vad är det på tv idag? -20 september" lista blev för övermäktig för mig. Även om jag missade att ta upp Per Morbergs Vad blir det för mat kan ingen jävel se precis allt. Tanken var att jag skulle se Jonas och Musses religion vid 21:30 men Heroes höll klorna i mig mellan 21:00-22:00. Uppdrag Afghanistan - tjejer i svenska säkerhetsstyrkan hade jag egentligen tänkt att se istället för Idol 20:00. Det är först idag när den sista auditionen är som det är intressant att se på vilka som gick vidare.

Men nog om gårdagens I-landsproblem. Skins är fortfarande lika bra. Gårdagens avsnitt handlade om klarinettspelade Jal och hennes något dysfunktionella musikerfamilj. Även favoriten Mad Twatter var med på ett hörn. Det återstår att se hur mycket stryk Mad fick efter att ha blivit indragen i Jals far bil för att han slog sönder hennes klarinett.

Något som jag tycker är synd om skam är att alla repriseringar av program/tv-serier dröjer så pass länge. Jag menar hur många dagar kan man undvika att få reda på handlingen i ett populärt program som alla pratar om? Jonas och Musses religion hade gott kunnat gå i repris idag istället för på söndag. Detta sista stycke får bli dagens I-landsproblem.

torsdag 20 september 2007

Ungarna i CBS 'Kid Nation' super sig fulla på läsk

Vad är det på tv idag? - 20 september

Jonas och Musses religion SVT2 21:30, Jonas och Musse har 60 dagar påsig att skapa en ny religion från grunden.

Veronica Mars fortsäter att utreda mordet på O'Dell. SVT2 20:00.

Du är vad du äter har säsongsstart. Anna Skipper är tillbaka! Denna gång hjälper hon en 37-årig man som mer än gärna ställer upp i matätningstävlingar. TV3 20:00.

Grannfejden har smygpremiär på TV3 idag 22:00. Robert Achberg nya program kan du läsa mera om här.

Heroes behöver ingen närmare presentation, serien är ju världsklass rakt igenom! TV4 21:00.

Jericho, borgmästarvalet närmar sig om stadens innevånare är oroliga för dess utgång. Och Jonah blir anklagad för att vara mördare. TV4+ 21:55.

Uppdrag Afghanistan - tjejer i svenska säkerhetsstyrkan Är en ny svensk dokumentärserie på Kanal 5 20:00. På kanal5.se kan man läsa: Svensk dokumentärserie från 2007. Vi möter Caroline, Lisa och Elizabeth, tre svenska kvinnliga officerare på uppdrag i Afghanistan.

Stargate SG-1 Carters replikator alterego ger sig tillkänna. TV6 18:00.

CSI: Miami Under en välgörenhetstilställning dör en rik man och hustrun får misstankar mot sig men har CSI andra misstänkta? Kanal 5 21:00.

The Office och Green Wing är sist ut idag på Kanal 9 22:00-23:40.

Myggan och TV om TV

Då var då äntligen premiären av Myggan avklarad. Ett njaa... får den serien av mig. Visst var det chockerande och visst skrattade jag högt när Bengt Magnusson visade fittan på slutet. Men handlingen var alldeles för rörig och Fredrik och Filips animerade alteregon kändes onödiga, tillsammans med et par scener. Men de skall ha cred för att de gör vuxentecknat. Det har aldrig hänt tidigare i svensk television.

Idag var det passande nog äntligen reklam för Boston Tea Party, inte den reklamen där de har lösmustasch och äter fläskfile (bilden) utan reklam från studion där programmet skall hållas med expertpanelen skymtandes i bakgrunden. Och även info om vad de skall prata om i det första programmet finns att tillgå på Kanal 5:s text-tv. Helt plötsligt känns Myggans njaa... helt ovesäntligt. Det är Boston Tea Party som blir deras bästa program iår.

Att TV om TV hade premiär igår var en nyhet för mig. Ny bättre tid (onsdag 21:55, istället för fredagar vid halvtolv snåret) inte lika mycket dösnack, ny studio och intressanta gäster. Nu kanske man skall börja titta på TV om TV igen. Synd bara att det krockar med Studio 60 on the sunset strip och Myggan, men man kan inte få allt.



(bild via kanal5.se)

onsdag 19 september 2007

Vad är det på tv idag? - 19 september

Studio 60 on the Sunset Strip. Spelet bakom kullisserna fortsätter. Skribenten från Vanity Fair ställer till med problem och ett inköp av en realityserie skall göras. SVT1 22:00

Simma lungt, Larry!, en rånare hjälper Larry. SVT1 22:45

Heroes, våra hjältar kämpar vidare i TV 4 21:00.

Myggan, Filip och Fredriks animerade serie har äntligen premiär ikväll på Kanal 5 22:25. 30-årige Myggan och hans vänner gör ett antal kändisar till åtlöje.

Grey's Anatomy är kvällens andra höjdpunkt. Antingen börjar det 20:00-22:00 som ett dubbelavsnitt eller också 21:00-22:00. Olika tablåer säger olika saker. Men håll koll vid 20:00 ikväll på Kanal 5.

Hidden Palms blev en kortlivad serie det blev bara 8 avsnitt. Den har iaf. premiär på TV3 20:00.

Mia och Klara fortsätter med sina roliga sketcher strax före 'Studio 60' 21:30 SVT1.

Stargate SG-1, Stargaten försvinner spårlöst från SGC, Teal'c förhandlar med Jaffa, och 'The Trust' är inblandade i en del olagligheter. Spännande som alltid. TV6 18:00.

Fråga Olle har säsongsstart ikväll på Kanal 5 21:55. Kvällens gäster är Carolina Gynning och Orvar Säfström.

Nyheter - x4

Senaste nytt om HBO nästa storserie om 'JFK'

Vi som såg på Kristallen galan igårkväll hörde hur SVT nobbade 'I en annan del av Köping' ni som inte såg galan...

Gilmore Girls Lauren Graham har fått en hel hög med pengar för att vara med i ett nytt spännande NBC projekt

Tony Almeida återvänder till '24'

Quentin Tarantino om Heroes

"They were trying to get me to do one," Tarantino said. "I haven't even seen the fucking show. What the fuck is 'Heroes'?"

Syfyportal.com

Kristallen - Vem vann?

Kvällens värdiga dubbelvinnare - Gänget i "En annan del av Köping"

Årets livsstilsprogram: Lyxfällan
Mitt tips: Jag tippade både Antikrundan och Lyxfällan. ½ rätt.

Årets aktualitetsprogram: Kulturnyheterna
Mitt tips: Efterlyst. Att Kulturnyheterna skulle vinna fanns inte på min karta!?

Årets kvinnliga programledare: Renee Nyberg
Mitt tips: Renee Nyberg

Årets dramaprogram: Tusenbröder
Mitt tips: Höök, jag får skylla på at ajg inte hade någon koll på Tusenbröder, jag ahr bara sett den första omgången avsnitt.

Årets barnprogram: Wild kids
Mitt tips: Eva Funck och hennes Evas funkarprogram var tydligen inget som föll juryn i smaken.

Årets dokumentärprogram: I en annan del av Köping
Mitt tips: I en annan del av Köping. Allt annat utom en vinst för "Köping" hade varit skandal.

Årets kultur- och samhällsprogram: Världens modernaste land
Mitt tips: Världens modernaste land

Årets manliga programledare: Hasse Aro
Mitt tips: Hasse Aro

Årets underhållningsprogram: Melodifestivalen
Mitt tips: Jag trodde väl aldrig att Melodifestivalen skulle vinna? Bonde söker fru hoppades jag på.

Årets humorprogram: Hey Baberiba
Mitt tips: Jag hoppades på Hey Baberiba men jag trodde att Mäklarna skulle vinna. Jag hade fel. Men rätt program vann ändå.

Årets program: I en annan del av Köping
Mitt tips: I en annan del av Köping

5½ rätt av 11. Bättre än mina Emmy tips iaf.

Galan i sig var rätt styltig med Ann söderlund som var ovan med direktsändning och Robert Aschberg och Stina Dabrowski som inte fungerade ihop. Kristian Luuk och "Bingolotto Rickard" är alltid stabila när det är direktsänding. Humorinslagen blandade högt och lågt. Henrik Schyfferts "Näringslivs sketch" är alltid klockren. Och Filippa Bark är som vanligt lika outhärdligt dålig.

tisdag 18 september 2007

Vad är det på tv idag? - 18 september

Kristallen är nog dagens höjdpunkt! Priserna delat ut på TV3 med start 20:00.

House. En patient med en sjukdom från hans förflutna dyker upp. Skall han nu rädda den 6-årige pojken när han då inte kunde rädda sin tidigare patient? TV 4 21:00.

Kyle XY kvinnliga motsvarighet Jessie XX nästlar sig in mer och mer hos famlijen Treager. Kanal 5 20:00.

Andra Avenyn - castingen har nått fram till sitt slutskede idag på SVT1 20:00 vilka skall få rollerna?

Desperate Housewives har äntligen säsongsstart ikväll på Kanal 5 21:00.Vad har hänt sedan sist med husfruarna på Wisterialane?

America's Got Talent TV 4 22:35 Läs mer om det i ett tidigare inlägg här nedan.

Meningen med livet Bobbo och Kristoffer utforskar vad som är meningen med livet vidare ikväll på TV 4+ 20:00.

Stargate SG-1. Bröllopsbesvär. Teal'c son son Rya'c gifter sig och traditioner står i vägen TV 6 18:00.

Dödlig fångst har hunnit fram till del tre. En av personerna i besättningen skadas. Discovery 22:00.

SVT - Youtube



Nu lanserar SVT en kanal på YouTube med klipp från SVT-program som Andra avenyn, Kobra och material från Öppet Arkiv.
- Vi vill prova hur det fungerar att arbeta på det här sättet med en aktör som YouTube, säger Lena Glaser som är chef för SVT interaktiv.

På kanalen, (www.youtube.com/svt), finns klipp från ett flertal av SVT:s program, inklusive guldkorn från Öppet Arkiv. Utbudet kommer att utökas allt eftersom.

- SVT ska finnas där tittarna är, på nätet och i mobilen, säger Lena Glaser. Därför känns det naturligt att vi är närvarande på YouTube.

En stor mängd SVT-material finns redan på YouTube upplagt av besökarna själva, ofta utan att det finns rättigheter till materialet.

- Det visar att våra program är intressanta för besökarna på YouTube, fortsätter Lena Glaser.
SVT:s kanal på YouTube är ett testprojekt som ska utvärderas. Ytterligare tester med material på andra plattformar än SVT:s egna kommer att genomföras under hösten.


- Vi får se hur det fungerar för oss att arbeta på det här sättet och vilket värde det har för publiken. Vi försöker ständigt utveckla våra arbetssätt för att nå ut till publiken på nya sätt, säger Lena Glaser.

SVT.se

En liten fråga. Hur skall det gå för de användare som: En stor mängd SVT-material finns redan på YouTube upplagt av besökarna själva, ofta utan att det finns rättigheter till materialet. ...fortfarande lägger ut SVT material när SVT själva hänger på Youtube? Blir det svårare nu när de(SVT) har bättre kontroll? Får vi i fortsättningen lita till vad för material SVT själva lägger ut på youtube eller på sin egen hemsida?

Men denna sattningen är ändå lite spännande: SVT:s kanal på YouTube är ett testprojekt som ska utvärderas. Ytterligare tester med material på andra plattformar än SVT:s egna kommer att genomföras under hösten.

Vad för mera projekt har de på gång?

Filmkrönikan

Allt var nytt. Ny 'hipp' studio, nya inslag, nya tävlingar och en ny recensent för att nämna några nya saker. Det var mycket nytt. Att Filmkrönikan årgång 2007 gjorde allt för att städa bort Helena von Zweigbergk pretto insatts från tidigare år var inget de döljde. Satt de inte lite slappt på soffans armstöd mellan varven så var det hänvisningar till internetsajter (bla. rottentomatoes.com bara en sån sak?!), gissa skådisen tävlingar med underkläder som vinster eller tips om annorlunda filmer.

Jag ger nya Filmkrönikan VG. Allt var proffsigt gjort och båda två programledarna gjorde ett bra jobb. Men tills nästa avsnitt ser jag att de tonar ner programmet lite... och att Navid rakar bort sin misslyckade tuppkam.

PS. Bilden här ovan heter andrea_fram_bak_mini.JPG. Hon är inte direkt blyg av sig. DS.


(bild via svt.se)

America's Got Talent

Logga med säsong 2:s presentatör Jerry Springer.

Glöm Tobbe Trollkarl, glöm Zillah och Totte, glöm Bert Karlsson och glöm Skånske Elias. America's Got Talent är här, the one and only orginalet! För er som absolut inte kan få nog av "The Hoff" TV4 22:35.


Läs mera om serien på wiki eller på officiella hemsidan (SPOILERS).


(bild via här)

måndag 17 september 2007

Vad är det på tv idag? - 17 september

Filkrönikan har säsongspremiär på SVT2 22:25 idag med förra årets recensent Andrea Reuter som programledare tillsammans med Navid Modiri.

Primeval med Proffessor Nick Cutter i spetsen fortsätter sitt sökande efter sin försvunna hustru bland en massa förhistoriska djur på Kanal 9 20:00.

My name is Earl, Earl får i det första av kvällens avsnitt fixa sina pengaproblem och i det andra avsnittet hjälper han sin förra fru Joy (Emmy vinnare!) genom att stå på hennes sida. TV6 22:00.

Skitiga jobbDiscovery, Mike Rowe hjälper (skitiga?)apor i Sydafrika 22:00. Och strax före på Discovery...

World's Toughest Jobs. Carl ser hur det går till på en fyrverkerifabrik 21:00.

Stargate SG-1, O'Neill, Carter, Jackson och Teal'c och resten av SGC får problem när en affärsman hävdar att han har hittat bevis för utomjordisktliv, han motbevisar alla skeptiker när han visar upp... TV6 18:00.

Allt för byn har premiär på TV3 idag 20:00.

CSI Grissom och c/o tar sig an ett fall som involverar en basketstjärna en flickvän och en påstådd resa till Mexica. 21:00 Kanal 5.

Seth Green driver med Chris Crocker

Alla har väl vid det här laget sett Chris Crocker gråta ut om hur illa Britney Spears blir behandlad. Nu driver Seth Green med Chris Crocker.

E! Onlines The Soup ligger bakom denna roliga sketch.

Emmy - Vem vann?

Presentatören för Emmy galan Ryan Seacrest

Vem vann? Jag fick 6 rätt av 20. Eller 6 rätt av 18. Jag hoppade över/missade två priser. I vilket fall som helst är det dåligt. Jag tippade inte med mitt hjärta när jag förutsåg att Steve Carell skulle knipa priset före Baldwin. Visst hade jag även tankarna på Ricky Gervais. Samma sak går att säga om America Ferrera som vann priset för bästa kvinnliga huvudroll komedi.

Mest oväntade vinnare James Spader vann priset för bästa manliga huvudroll drama. Hur gick det till när både James Gandolfini, Hugh Laurie, Denis Leary och Keifer Sutherland var nominerade?!

Nu återstår det att ser hur illa jag tippade Kristallvinnarna nu på tisdag.

(bild via tvsquad.com)

söndag 16 september 2007

Topp 100 tv-program enligt Time

Här

Vad är det på tv idag? - 16 september

Friday night lights har nypremiär på Kanal 5 16:40 och del två följer därpå.

Sopranos, i kvällens Sopranos drabbas Tony av speldjävulen SVT2 21:20.

Penn & Tellers: Bullshit!, ett dubbelavsnitt där ondska och avgiftning skall avhandlas på TV6 19:55.

Deadwood, sjukdom elände och erbjudanden! TV 4 00:35.

What about Brian säsongsavslutning idag, 15:45 på Kanal 5.

Rescue Me. Stackars Denis Leary han är inte bara bortglömd på TV3 04:25 inatt han har även problem med en ny kvinnlig chef.

Repriser är det väldigt gott om idag. Kyle XY börjar om från säsong 1 11:10 idag på Kanal 5 (kom ihåg det till nästa vecka) Idol x3 på TV 4 11:30-14:10, Svensson, Svensson SVT1 13:00 mfl.

lördag 15 september 2007

Vad är det på tv idag? - 15 september

Svensson, Svensson är den första av tre säsongsstarter/premiärer ikväll mellan 20:00-22:15 på SVT1, den andra serien är...

Babben & co, som är babben Larssons nya lördagsunderhållningsprogram och sist ut:

Brottskod Försvunnen som börjar med en ny säsong (2006) ikväll.

Barnens Detektivbyrå är kanske värd att nämna för oss som växte upp på 1980 och början på -90 talet. Nostalgi på SVT1 19:00.

Deal or no Deal är tillbaka ikväll på TV4 20:00.

Rebus slutar för säsongen på TV4 21:00.

American Choppers färdigställer sin Flowjetbåge ikväll på Discovery 21:00.

Mr. Bean, femtioelfte repriseringen av Mr. Bean på Kanal 5 20:30, men han är alltid lika rolig.

Saturday night live 23:30 på Kanal 5. Missa inte!

Och till sist ett gäng med repriser: The Wire 01:00 SVT2, Psych 17:25 Kanal 5 och CSI: Miami 00:30 Kanal 5.

59th Emmy Awards

Bästa...

Komedi
30 Rock
Entourage
The Office
Two And A Half Men
Ugly Betty

Jag håller på Ugly Betty även om jag tror på att 30 Rock vinner.

Drama
Heroes
The Sopranos
House
Grey's Anatomy
Boston Legal

Svårt. Jag tror ändå att The Sopranos slutar med flaggan i topp och kniper detta priset framför Heroes.

TV-film
9/11 Twin Towers
Longford
Why I Wore Lipstick to My Mastectomy
The Ron Clark story
Bury me heart at wounded knee

Your guess is as good as mine... Jag har inte sett någon av filmerna. 9/11 Twin Towers kanske?

Miniserie
Broken Trail
Prime Suspect: The Final Act
The Starter Wife

The Starter Wife har jag hört mycket gott om.

Manliga huvudroll komedi
Alec Baldwin - "30 Rock"
Steve Carell - "The Office"
Ricky Gervais - "Extras"
Tony Shalhoub - "Monk"
Charlie Sheen - "Two and a half men"

Att Charlie Sheen överhuvudettaget vart nominerad i denna kategori går över mitt förstånd? Steve Carell eller Baldwin vinner.

Manliga huvudroll drama
James Gandolfini - "The Sopranos"
Hugh Laurie - "House M.D"
Denis Leary - "Rescue Me"
James Spader - "Boston Legal"
Keifer Sutherland - "24"

Också svår. Jag hoppas att James Gandolfini eller Hugh Laurie vinner men jag tror nog ända att Gandolfini tar hem segern.

Manliga huvudroll miniserie eller film
Jim Broadbent - "Longford"
Robert Duvall - "Broken Trail"
William H. Macy - "Nightmares and Dreamscapes: From the stories of Stephen King"
Matthew Perry - "The Ron Clark Story"
Tom Selleck - "Jesse Stone: Sea Change"

Duvall!

Kvinnliga huvudroll komedi
America Ferrera - "Ugly Betty"
Tina Fey - "30 Rock"
Felicity Huffman - "Desperate Housewives"
Julia Louis-Dreyfus - "The new Adventures of old Christine"
Mary-Louise Parker - "Weeds"

Mary-Louse Parker måste vinna! Jag blir iofs. inte jättebesviken om America Ferrera vinner...

Kvinnliga huvudroll drama
Patricia Arquette - "Medium"
Minnie Driver - "The Riches"
Edie Falco - "The Sopranos"
Sally Fields - "Brothers & Sisters"
Mariska Hargitay - "Law & Order: SVU"
Kyra Sedgwick - "The Closer"

Vad är grejen med Kyra Sedgwick, är hon verkligen bra? Jag tycker mest att hon grimaserara och ser konstig ut.

Kvinnliga huvudroll miniserie eller film
Queen Latifah - "Life Support"
Debra Messinger - "The Starter Wife"
Helen Mirren - "Prime Suspect: The Final Act"
Mary-Louise Parker - "The Robber Bride"
Gena Rowlands - "What if God Where the Sun?

Helen Mirren tar "tyvärr" detta pris, men jag hoppas på Debra Messinger.

Manliga biroll komedi
Jon Cryer - "Two and a Half Men"
Kevin Dillon - "Entourage"
Neil Patrick Harris - "How I Meet Your Mother"
Jeremy Piven - "Entourage"
Rainn Wilson - "The Office"

Let's hug it out bitch!

Manliga biroll drama
Michael Emerson - "Lost"
Michael Imperioli - "The Sopranos"
T.R. Knight - "Grey's Anatomy"
Masi Oka - "Heroes"
Terry O'Quinn - "Lost"
William Shatner - "Boston Legal"

Dött lopp mellan "Hiro" och "Ben". Men måsta man välja... PS. "Boston Legals" tredje nominering! Är den verkligen så bra, har jag missat något? DS.

Manliga biroll miniserie eller film
Edward Asner - "The Christmas Card"
Thomas Haden Church - "Broken Trail"
Joe Mantegna - "The Starter Wife"
Aidan Quinn - "Bury My Heart at Woundede Knee"
August Schellenberg - "Bury My Heart at Woundede Knee"

Ole dole doff...

Kvinnliga biroll komedi
Conchata Ferrell - "Two and a Half Men"
Jenna Fisher - "The Office"
Elizabeth Perkins - "Weeds"
Jaime Pressly - "My Name is Earl"
Holland Taylor - "Two and a Half Men"
Vanessa Williams - "Ugly Betty"

Jaime Pressly!!11!!elva!1

Kvinnliga biroll drama
Lorraine Bracco - "The Sopranos"
Rachel Griffiths - "Brothers & Sisters"
Katherine Heigel - "Grey's Anatomy"
Sandra Oh - "Grey's Anatomy"
Aida Turturro - "The Sopranos"
Chandra Wilson - "Grey's Anatomy"

Jag är mera en "House M.D" människa så jag har ingen koll på "Grey's Anatomy" och "Brothers & Sisters" är inte min kopp Te.

Kvinnliga biroll miniserie eller film
Toni Collette - "Tsunami: The Aftermath"
Judy Davies - "The Starter Wife"
Samantha Morton - "Longford"
Anna Paquin - "Bury My Heart at Wounded Knee"
Greta Schacchi - "Broken Trail"

Ole dole doff...

Underhålling, musik eller komediprogram
The Colbert Report
The Daily Show
Late Night with Conan O'Brien
Late Show with David Letterman
Real Time with Bill Maher

Jon Stewart <3!

Reality tävlingsprogram
The Amazing Race
American Idol: The Search for a Superstar
Dancing with the Stars
Project Runway
Top Chef

Jag har undvikit de flesta av dessa program. Men det får väl bli "The Amazing Race", även om jag inte såg storheten i denna serie när den gick på Kanal 5 för ett tag sedan.

00:00 natten mellan söndag och måndag drar galan igång på Star! med röda mattan Själva prisutdelningen börjar vid 02:00.

fredag 14 september 2007

Moonlight är på gång... snart.

© CBS

CBS Angel rip-off Moonlight som handlar om en detektiv/vampyr är äntligen på gång efter en del förseningar och nya rollbesättningar. Den 28 september har serien premiär skriver variety.com.

Vad är det på tv idag? - 14 september

The Wire säsong 4 har premiär idag och det missar väl ingen? SVT2 22:25.

Psych har säsongsavsluting ikväll på Kanal 5 21:00, Juliet går med som täckmantel i en studentförening för att lösa ett mord.

Numb3rs Ikvällens Numb3rs sker två olika mord (psykiatrier, senator). De har inget gemensam koppling, eller har de det? TV4 22:25.

Friidrott - Golden League, näst sista goldengala. Denna gång från Bryssel, på TV4 20:00.

Stargate Atlantis, Dr. Wier vaknar upp på ett mentalsjukhus i Washington och alla runt omkring henne (inkluderat Jack O'Neill) försäkrar att något Stargateprogram... ja det finns inte? TV6 21:00.

Ett gäng repriser att hålla koll på för er som har missat det. Studio 60 on the sunset strip SVT2 23:25, Mia och Klara SVT1 23:55, Veronica Mars SVT2 15:40, Ugly Betty Kanal 5 20:00 och sist men inte minst säsong 1 av The IT Crowd har nypremiär på TV4 Komedi 22:30.

we <3 tv VS. tvplaneten.se




Kana l5 hade det som i en liten ask. De skulle bli sveriges största tv-portal från och med lanseringen den 17 september. Men helt plötsligt dyker TV4:as nya sattsning TVplaneten upp från ingenstans (jag har iaf. inte hört talas om den tidigare). Svårt att säga om vem som är "vinnaren" så här innan Kanal 5 har slagit upp portarna till sin nya sattsning, det återstår att se.


Konkurrens är bra, men visst är det lite surt Kanal 5?

torsdag 13 september 2007

Saturday night live

Äntligen har en svensk kanal köpt upp denna kultförklarade serie! Kanal 5 visar Saturday night live(SNL) nu på lördag vid 23:30. Serien behöver ingen närmare presentation men för er som vill veta mera kan gå till NBC SNL sida eller Kanal5 SNL sida.

(bild via här)

Vad är det på tv idag? - 13 september

Idol, ikväll är auditionen tillbaka i Stockholm för sista gången och vi får (kanske) Marie Picasso även känd från Big Brother 2002 och diverse spelprogram stå inför juryn och sjunga. TV4 20:00.

Heroes Claire Bennet ligger med en uppsprättad bröstkorg på obuktionsbordet, hur skall det gå för henne? Och Mohinder får äntligen träffa en av hjältarna. TV4 21:00.

Veronica Mars hjälper i avsnittet Mars, Bars, Josh som är ankklagad för att ha mördat sin far. Veronica och gänget firar också Alla hjärans dag ikvällens avsnitt. SVT2 20:00.

Tonårsmammor är en svensk dokumentär som går ikväll på Kanal5 20:00 och som har en självförklarande titel.

Skins Kanal5 21:55. Kvällens avsnitt handlar om Cassie och hennes kärleksproblem.

Jericho, hjälpen är på väg i form av förnödenheter släppta från flygplan, men vem är de ifrån? TV4+ 22:00.

Allt för byn har smygpremiär ikväll på TV3 22:00 (premiär måndagen den 17 september) Läs mera om serien på TV3:s hemsida.

Kanal9 fortsätter sin starka lineup ikväll med att visa The Office(22:00) följt av Green Wing (22:30).

onsdag 12 september 2007

Vad är det på tv idag? - 12 september

Heroes del 3 på TV4 21:00. Hur skall det gå för Hiro, skall någon tro på honom?

Idol auditionsturnen har hunnit drygt halvvägs TV4 20:00.

Top model Sthlm Top model startar på ny kula med en helsvensk version, startar lagom till att Idol har slutat, en perfekt kväll för dokusåpa fan? TV3 21:00.

Ulrika: Am I a sex addict direkt efter Top model Sthlm, TV3 22:00, en dokumentär serie om Ulrika Jonsons sexliv, är hon en sexmissbrukare?

Couplings reprisstart på den hyllade brittiska relationsdrama/komedin som vi tidigare har kunnat se i SVT. TV4+ 23:00.

Hairy bikers' cookbook 22:10-23:20 Kanal 9 Läs mera på wiki.

Studio 60 on the sunset strip 22:00 SVT1 Matt och Danny får problem efter kvällens show.

Även på SVT1 strax före och efter Studio 60 Sex med Victor, Mia och Klara och Simma lungt, Larry!

Mary-Kate Olsen i Weeds



Scen från Mary-Kate's första Weeds avsnitt.

tisdag 11 september 2007

Smart reklam

De flesta av oss har väl kommit till ro med att tv-reklam är ett nödvändigt ont för att de kommersiella kanalerna skall överleva. Men måste just jag översköljas av reklam som inte är till för min målgrupp?

Villaägare utan kabel-tv har ingen nytta av att COMHEM dockorna far runt i rutan. Diabetiker lockas inte av Coca-Cola reklam. Shampoo reklam för flintskallig, Volvos nya bilreklam för körkortslösa, Libressereklam för män, ja ni fattar. För att inte tala om reklam för den senaste mobiltelefonen när man just köpt en ny mobil, chipsreklam när man just har köpt en påse grillchips, reklam för en vardagsprodukt som man har köpt frekvent genom åren och som man skulle köpa ändå reklam eller inte. Helt enkelt predika för döva öron.

I framtiden hoppas jag att allt är integrerat. Varorna man köper med sitt kort är samma kort som man öppnar sitt hus med som i sin tur är uppkopplad med både datorn och tv-(reklamen). Men även detta har sina begränsningar. Storebror ser dig. Man får hela sitt privatliv övervakat av storföretagen och/eller regeringen.

Men jag skulle i alla fall slippa reklam för ost. Jag hatar ost. Och inte den mest snillrika reklamen för ost skulle få mig att köpa en bit. Jag skulle slippa reklam för smink. Jag sminkar mig inte. Och inte den mest snillrika reklamen för smink skulle få mig att köpa en det. Men jag skulle i alla fall slippa reklam för ICA. Jag gillar ICA. Men jag hatar reklamfilms Ulf och han kan inte få mig att... hmpff...

(bild via här)

måndag 10 september 2007

Andra Avenyn - castingen

Första delen av Andra Avenyn - castingen avklarad. Jag kan med gott mod säga att detta är en 6 x 30 minuter lång reklamfilm inför seriestarten. Visst jag hade ett par favoriter: Soroor, Fortesa och Anton. Men spelar det någon roll i slutändan? Över 50 avsnitt är det utannonserat att det skall bli och samtlig av de 10 deltagarna har gott om tid att göra sig bekant med sin eventuella rollkaraktär.

Ikväll är det dags för del 2 av castingen med Tema Humor och komikerna Jacob Öqvist är med som gäst.

fredag 7 september 2007

Nyheter - x4

Edie Falco mfl. har fått gästroller i 30 rock

Californication är redan nu klar för en andra säsong

Family Guy möter Star Wars den 23 september på FOX

Marlo Thomas kan snart ses i Ugly Betty

Skins is the shit!

Marissa Cooper fladdrar med sin långa ögonfransar och har alkoholproblem, Ryan Atwood kämpar med att vara the bad guy och Seth Cohen måste absolut vara lite sådär underfundigt roligt i var och varannan mening.


Nej.


Nathan och Lucas misslyckas gravt med att vara övertygande (kortväxta) basketspelare, Brooke Davies kan inte le som en vanlig människa utan måste allt ha suget i blicken, Whitey är än mindre trolig baskettränare än vad Lucas och Nathan är som basketspelare och han har ett allmänt träigt uttryck.


Nej.


Sid är lat och råkar ut för problem, Tony kan få vilka brudar som helst på fall, Cassie (bilden) är en smått galen brud med många problem, Mad Twatt ÄR galen och har en skön mustasch ...alla har någon agenda och det är att inte ha någon agenda. Bara leva livet till fullo. Skins är ett roligt, sorgligt och realistisk ungdomsdrama som alltid är på gränsen till att gå överstyr.


Ja!


Tack gode gud att engelsmännen och deras tv-produktioner finns som en motpol till en del av den amerikanska smörjan som letar sig hit.


Igår var det även säsongsstart för Green Wing och de har skruvat utt tempot och knasigheterna ett knäpp till. Mac var den enda som inte klarade sig efter förra säsongens cliffhanger han var i fokus detta avsnitt och även den kanske mest skruvade karaktären Sue som hade många konstigheter för sig bland annat ett scen där hon försökte befrukta sig själv med Mac sperma som hon tidigare hade "lånat"?!


Ett par ord om The Office också. Lysande! Jag hade inte förväntat mig något annat.

Ikväll är det dags för SVT2 EN NATT MED ANIME 22:25-06:35 missa inte!

torsdag 6 september 2007

Survivor (2000)

TV4 visar den allra första säsongen av amerikanska Survivor ikväll 22:35. Utländska realityserier med ett par år på nacken som repriseras? Jag säger som Stefan Sauk: Jag är skeptisk. Men jag måste ändå se serien som USA ser som sitt alldeles lilla egna påhitt, när alla vi andra vet att Sverige var först ut med Robinson.

En kärleksförklaring till Heroes <3

Välskrivet manus, snygga effekter bra handling, lagom mycket gore, Hiro är favoriten, Claire Bennet är snyggast tätt följt av Niki Sanders, mest stolt över sin superkraft Hiro tätt följt av Peter Petrelli, coolast (och mest ångestframkallade) superkraft konstnären Isaac som måste framkalla sin kraft genom att bli hög, superkraft som ställer mest frågor Hiros förmåga att böja tid och rum Niki Sanders "andra jag"....

Jag skulle kunna hålla på ett tag till. Heroes är helt enkelt den bästa nya tv-serien du kan se på svensk tv 2007.

onsdag 5 september 2007

Tajmat och klart in i minsta detalj!

Måndag:
20:00 Primeval, Kanal 9 6

Tisdag:
20:00 Idol, TV4 5
21:00 House, TV4

Onsdag:
20:00 Idol, TV4
21:00 Heroes, TV4
22:00 Studio 60 on the Sunset Strip, SVT1 1
22:45 Simma lugnt, Larry!, SVT1

Torsdag:
20:00 Idol, TV4 4
21:55 Skins, Kanal 5 2
01:40 Jericho (R), TV4+
03:05 The Office (R), Kanal 9

Fredag:
15:40 Veronica Mars (R), SVT2
21:00 Stargate Atlantis, TV6 3

Lördag:
17:25 Psych (R), Kanal 5
00:35 Green Wing (R), Kanal 9

Söndag:
13:30 Kyle XY (R), Kanal 5
20:00 Bullshit!, TV6
21:20 Sopranos, SVT2

Men det ser ut att köra ihop sig i slutet av månaden med Dexter, Eureka, The Wire mfl. program som har premiär. Tur att jag inte har Canal Plus. Och tur att jag har ett liv för jag kommer troligtvis att se högst 2/3 av det jag räknade upp. Vem orkar se på precis a l l t?


1 Krockar med del 2 av Heroes på TV4+, repris 01:40 på kvällen även påtorsdagen.
2 Krockar med Jericho, TV4+ och The Office, Kanal 9.
3 Krockar med Psych
4 Krockar med Veronica Mars
5 Krockar med Kyle XY
6 Krockar med Andra Avenyn - castingen som i sin tur går i repris den 9/9 15/9

21:00 - TV4

© NBC

(Även repris 01:05 inatt, del 2 direkt efter på TV4+ 22:00 repris 01:40 och del 2 går även imorgon på TV4 21:00 och reprisen på natten 01:05)

tisdag 4 september 2007

Friday Night Lights tillbaka i Kanal 5

Alla hurrar över att Friday Night Lights är tillbaka!

Nypremiär för ny snygg ungdomsserie Missa inte nypremiären av Friday Night Lights - en av vårens mest omskrivna ungdomsserier i USA. Här följer du ett gäng ungdomar i Texas vars liv kretsar kring amerikansk fotboll. Nypremiär i september

Äntligen! Jag har tittat snett på burken varje gång Gilmore Girls har visats. För er som inte minns skrotade Kanal 5 FNL till förmån för de sista avnsitten av Gilmore Girls. Nu är äntligen FNL tillbaka! Titta till Kanal 5:s FNL sida då och då för sändingstider.


(bild via nbc.com)

En måndag och en tisdag

Primeval, ja vad skall man säga. Sådär. Lagom nördig Torchwood kopia med en massa dinosaurier i slap-stick situationer. Det jag störde mig mest på var att jag aldrig hörde vad Nick Cutter sa. Han hade en konstig dialekt och som grädde på moset mummlade han väldigt mycket. Men bortser man från detta var serien okej. Det lockar lite att se vad hände med Nicks fru och vilka det är som har varit där tidigare vid lägret.

Ikväll är det äntligen dags för Idol. Serien behöver ingen närmare presentation, ikväll 20:00 på TV4. Tyvärr Kyle XY (Kanal5 20:00 ikväll) idag har jag inte tid med dig. Men Dr. Gregory House MD har jag alltid tid med, ikväll efter Idol, House, missa inte!

the TV addict guidar dig igenom höstens alla amerikanska tv-premiärer

HÄR

måndag 3 september 2007

ID, Sjukhuset och Ensam mamma söker

Jag missade halva första avsnittet av ID och även det andra avsnittet, men reprisen snappade jag upp. Nu efter 1 ½ avsnitt kan ge det det en mera rättvis bild. Det är alldeles för dåligt. Deltagarna känns mera som inhyrda skådisar, för inte beter sig vanligt folk sådär? Var är den försynte lite blyga mannen/kvinnan som lägger pannan i djupa veck och funderar en stund över vem som kan vara präst? Nej skrik, gap, yviga gester och ett jävla klängande och klättrande på Hans Fahlén.

TV3:s Sjukhuset är riktigt bra. Jag har läst många andra som har kommenterat serien med orden: Att ingen kom på detta koncept tidigare. Och jag håller fullständigt med. Intressanta personer med allt ifrån de sköna lirarna Irfan, Marvin och Thomas till Överläkaren Urban och sköterskorna Lotten och Anngela. En serie som man kan titta till då och då utan att missa för mycket, för handligen är på riktigt och när det är på riktigt händer det inget som sträcker sig som en följetong över ett par avsnitt.

Till sist Ensam mamma söker. Det är vid en första anblick inget Bonde söker fru, men vilken kopia blir lika bra som orginalet? En hyfsad bra serie med stor potential, men det är lite svårt att säga mera om programmet efter ett avsnitt.

Primeval


© ITV


Sci-fi serier är enligt mig alltid välkomna på tv. Ännu bättre om de är Brittiska, vilket Primeval är. Vi får följa ett gäng forskare med olika bakgrunder: Paleontologerna Professor Nick Cutter, Helen Cutter och dera hjälpredor Stephen Hart och Connor Temple. Zoologen Abby Maitland och de från regeringen utsända Claudia Brown, Sir James Peregrine Lester och Tom Ryan. Och deras uppgift är att undersöka tidsrevor som släpper igenom djur från andra tidsepoker.

I det första avsnittet öppnar sig en tidsreva på utanför ett köpcentrum, sedan bär det iväg...


Kanal 9 20;00 ikväll. Läs mera om Primeval på den officiella sidan.

lördag 1 september 2007

Bolibompa 20 år!

© SVT


Grattis ( i efterskott) Bolibompa, 20 år 31 augusti!