onsdag 30 juni 2010

CP-skadade komikern Zach Anner, Oprahs nästa talkshow-värd?



Ni har kanske hört talas om att Oprah Winfrey för ett tag sedan utannonserade en tävling - "Your OWN show" - där vinnaren skulle få leda ett program* på hennes nystartade kanal?

Personen som leder tävlingen, överlägset, bland 8000 sökanden är 25-årige Zach Anner en CP-skadad komiker. I dagsläget har han cirka 2 miljoner flera röster än vad tvåan har. Det har snackats om mygel från folk som har röstat på honom och mygel från OWN, på den plötsliga ökningen av röster som gjorde så att han för en stund tappade ledningen. Den 3 juli har vi svaret på vem som vinner.

Via BoingBoing.net



*What is "Your OWN Show"?
"Your OWN Show: Oprah's Search for the Next TV Star" is a competition series that will premier on OWN, Oprah Winfrey's new network, in 2011. The winner of the series will host their own talk show produced for OWN.

Via FAQ [at] myown-ophra.com

Teaser inför säsong 4 av Mad Men


tisdag 29 juni 2010

Susan Sarandon i ny realityserie om pingis

Vi svenskar har länge fått höra om Susan Sarandons stora pingis-intresse och sin förkärlek till en viss JO Waldner. Och nu visar det sig att det stämmer, hon är genuint intresserad av pingis.

I den kommande realityserien får vi följa Susan Sarandons arbete med sin pingisbar SPiN och hennes strävan att utöka sitt nystartade imperium och samtidigt hjälpa talangfulla pingispelare.


måndag 21 juni 2010

Hugh Fearnley-Whittingstall


Jamie? Check. Nigella? Check. Gordon? Check. Floyd? Check. Hugh Fearnley-Whittingstall? Vem? Det är hög tid att sprida lite kärlek åt Hughs håll nu när han har dykt upp på bästa sändningstid på SVT med sitt program ”Det goda livet” (SVT1 18:15 varje måndag).

Själv har jag följt hans tv-karriär ända sedan hans stora genombrottsserie ”Escape to River Cottage” och dess två uppföljare ”Return to River Cottage och ”River Cottage Forever” gick på Discovery i början av 00-talet. I dessa tre serier fick vi följa den smått excentriska Hugh leva som en bonde i hans lilla hyrstuga med tillhörande mark vid en flod - som namnet skvallrar om.

Även om Hugh odlade en hel del frukt och grönsaker som han syltade saftade kokade in var det ändå hans kärlek för kött i alla dess former som blev hans kännetecken. Och då menar jag verkligen i alla dess former. Han är även känd under namnet Hugh Fearlessly-Eatsitall när han i programserien ”Cook on the Wild Side”, där han blandannat tillagade diverse överkörda djur som han hittade vid vägkanten.

Han är den minst kända av de stora brittiska tv-kockarna men har ändå synts i en del produktioner genom åren. Blandbannat ytterliggare två serier kopplade till River Cottage ”Beyond River Cottage” och ”River Cottage H.Q.”. Men även Hugh's Chicken Run 2008 som även innebar att han sedan dess har kunnat ses i både Jamie Oliver och Gordon Ramsey olika program under de senaste åren då ”Hugh's Chicken Run” var en del av en tävling där både Jamie och Gordon deltog.

TV-krönika: 21 juni 2010

* Nu är äntligen bröllopet överstökat och med det allt fjäskeri för kungliheter och andra högdjur. Och tablåerna kan återgå till sitt normalstånd. Nästan. Fotbollen tar ju sin beskärda del av utrymmet. Men inte mig emot, även om det ser ut som om mina tips går åt skogen men det kan jag ta.

* Annars har en den här tv-sommaren kommit igång rätt normalt. Om man med det menar att normaltillståndet är repriser och danska, norska och finska produktioner som fullkomligt väller fram över (främst) SVT:s utbud.

Men nu börjar äntligen sommarproduktionerna dra igång. Ikväll drar "Lotta på Liseberg" igång" och efter midsommarhelgen är det dags för "Allsång på Skansen" och min favorit Ernst drar igång sitt program den 1 juli på TV4.

* Ikväll: Reprisen av "c/o Segemyhr" (även om jag säkerligen blir besviken på att det inte är lika bra som det var då), fotboll (Spanien-Honduras, dags för ännu en skräll?) och som vanligt "Sopranos" (världens bästa tv-serie).

fredag 18 juni 2010

Hösten i TV3, TV6 och TV8

Veckans Kanin (TV3?), en rosa kanin följer någon som har gjort bort sig under veckan. En holländsk idé med Alex Schulman som programledare.

Paradise Hotell (TV6), denna gång ledd av Alex Schulman.

Erik & Mackan (TV6), vi får se resultatet av deras Gumball 3000 äventyr tidigare i våras.

Gran Tourismo (TV8), nej detta är inte en serie på bilspelet med (nästan) samma namn, utan ett motorprogram.

Slottsliv (TV8), Peder Lamms nya program som handlaar om Sveriges slott.

Skärgårdsdröm (TV8), några famlijer söker efter hus i skärgården och med Madeleine Elfstrands hjälp får vi ser hur det går i deras jakt.

Anna Anka (TV3?), hjälper svenskar att komma i form och konkurrerar alltså direkt med TV4:s Biggest Loser.

Lyxfällan och Superstars återkommer även i höst.


Källor: Resume.se, TV3.se, TV6.se, TV8.se och Dagensmedia.se

torsdag 17 juni 2010

Leif GWs nya program på SVT heter...


Sedan ett tag tillbaka har det varit spekulationer angående Leif GW Perssons eventuella flytt till SVT och nu är det klart. Hans nya program - tillsammans med programledaren Camilla Kvartoft - kommer på SVT1 under oktober och går under namnet "Veckans brott".

Vi kommer att få följa aktuella och uppmärksammade brott. Med Leif GW Persson i spetsen som kommer att granska fallet från olika vinklar.

lördag 12 juni 2010

Supernatural The Animation (januari 2011)

Skriv in (någon gång i) januari 2011 i kalendern. För då har den japanska animerade versionen av "Supernatural" premiär. Den animerade serien följer den vanliga hand-i-hand och vi får följa bröderna Winchesters framfart likt det vi ha fått göra i den riktiga serien.

Den japanska divisionen av Warner Brothers (som ligger bakom Supernatural) har tidigare gjort blandannat "Animatrix" de animerade kortfilmerna om "Matrix".



Läs mera om "Supernatural The Animation" på den officiella hemsidan.

Ricky Gervais till Curb Your Enthusiasm


HBO har gått ut med information om att Ricky Gervais skall vara med som sig själv i ett avsnitt av "Curb Your Enthusiasm" - eller som serien heter i Sverige "Simma lungt Larry!" - någon gång i slutet av säsong åtta.


torsdag 10 juni 2010

Fjärrkontrollen tippar Fotbolls-VM

Visserligen är inte Sverige med och spelar under detta VM och jag känner mig inte riktigt lika taggad inför detta sport evenemang - som världens största. Vilket jag alltid brukar ta upp på de engelskspråkiga forum jag hänger på där det är många amerikaner som hävdar annat. Men åter till ämnet.

I vilket fall som helst skall det bli kul när det drar igång igen på fredag 15:00 svensk tid i Sydafrika. Och som ni kanske vet är jag väldigt svag för att lista och tippa olika saker och ett VM är inget undantag. Så här kommer mina tips om hur det går i VM (i fallande ordning):

Grupp A
Frankrike
Mexico
Sydafrika
Uruguay

Grupp B
Argentina
Nigeria
Sydkorea
Grekland

Grupp C
England
USA
Algeriet
Slovenien

Grupp D
Tyskland
Ghana
Serbien
Australien

Grupp E
Holland
Kamerun
Danmark
Japan

Grupp F
Italien
Paraguay
Slovakien
Nya Zeeland

Grupp G
Brasilien
Portugal
Elfenbenskusten
Nordkorea

Grupp H
Spanien
Chile
Honduras
Schweiz

Kommentarer:

Jag tror på få skrällar i detta VM alla favoriter går vidare, tillsammans med en del Afrikanska lag som bärs fram av hela kontinenten.

***

Åttondelsfinal (1A-2B) Frankrike Nigeria
Åttondelsfinal (1C-2D) England Ghana
Åttondelsfinal (1E-2F) Holland Paraguay
Åttondelsfinal (1G-2H) Brasilien Chile
Åttondelsfinal (1D-2C) Tyskland USA
Åttondelsfinal (1B-2A) Argentina Mexico
Åttondelsfinal (1F-2E) Italien Kamerun
Åttondelsfinal (1H-2G) Spanien Portugal

Kommentarer:

Tre intressant matcher där gamla fotbolls Europa (Italien, Frankrike, England) möter Afrikanska lag. Och Spanien mellan Portugal! Det kan bli något utöver det extra.

***


Kvartsfinal 1 Frankrike England
Kvartsfinal 2 Holland Brasilien
Kvartsfinal 3 Tyskland Argentina
Kvartsfinal 4 Italien Spanien

Kommentarer:

Väntade lag, men för det inte intressanta matcher. Frankrike och England den mest upphaussade matchen, Tyskland och Argentina matchen som alla kommer att minnas, Italien och Spanien den tätaste matchen. Och Brasilien vinner relativt lätt över Holland.

***


Semifinaler

England Brasilien
Spanien Argentina

Kommentarer:

England går oväntat långt i denna turneringen. Men här tar det stopp. Brasilien återupprepar matchen mot Holland och kör över England. Efter en felaktigt dömd straff får Maradona frispel och blir utvisad till läktare. Spanien vinner.


***

Bronsmatch

Argentina England

Kommentarer:

Argentina revanscherar sig efter den svidande förlusten. Tabloiderna i England kräver att landslaget nekas återinträde i landet.


***

Final

Brasilien
Spanien

Kommentarer:

Förhandsfavoriterna håller för trycket. Spanien lyckas inte upprepa Frankrikes bragd från 1998-2000 då de var både regerande EM och VM-mästare. Brasilien vinner.

onsdag 9 juni 2010

John Stamos till Glee


SPOILERS! (Om säsongsavslutningen av den första säsongen)

John Stamos (Huset Fullt, Cityakuten) är klar för nästa säsong av "Glee" där han itar sig rollen som en tandläkare som har en fling med Emma. Johns roll är en större återkommande roll som kommer att återkomma flitigt under nästa säsong. Det hintas i säsongsavslutningen av säsong två att Emma har något ihop med en ännu namnlös tandläkare.




KÄLLA

tisdag 8 juni 2010

Myten om de högljudda hushållsapparaterna

...med underrubriken: ”Varför lär de sig aldrig?”

Ni har säkert sett – eller snarare hört – hur det brukar vara. Programledaren, oftast, men ibland även kocken, ursäktar sig för ljudet innan de drar igång stavmixern och ser så där oskyldigt dumma ut som folk gör när de vet att de gör något fel av fri vilja.

Men inget är fel.

Hushållsapparaterna överstar i princip aldrig det prat som förekommer. Dagens ljudutrustning och teknik/tekniker har inga problem med att kompensera för det höga ljudet så att det mänskliga pratet gör sig hört. Felet ligger nog i att folket bakom spisen inte hör varandra och tror även att vi tittare inte kan höra dem.

Jag vet inte hur programledarna tränas men detta borde väl vara något att ta fasta på? Så att vi slipper se dumma uppsyner på besvärade programledare som skall ursäkta sig för det fiktiva höga ljudet.

fredag 4 juni 2010

TV-krönika: 4 juni 2010

* Nu börjar den ökända sommar-teven. Jag har de senaste åren alltid sett avslutningen av det jättelika block som TV4 har haft under fredagarna sedan i höstas (Let's Dance, Idol, Stjärnor på is, Talang osv. Osv.) som starskottet inför sommaren. Inte ”Sommar krysset” och inte heller ”Allsång på Skansen”. De infaller alldeles för tidigt respektive för sent. Som tur är sommarens utbud av program/tv-serier inte helt uppåt väggarna.

* ...apropå Sommar-teve. Det har varit väldigt lite snack om Sommarlovs-programmet som har nästan lika fina anor som dess vintriga dito. I år är det Malin Olsson som håller i programmet från en båt i Malmö. Årets upplaga sänds den 14 juni till 20 augusti. Och i alla fall jag tycker att den riktar sig till lite äldre barn denna gången. Eller?

* Idag/Ikväll: Söderling i semifinal! + Friidrott på från Diamond league i Oslo. Talang-finalen då? Njae...

onsdag 2 juni 2010

Going Postal – en recension av ett hängivet Discworld fan

Jag betar väl av handlingen kortfattat så här initialt så är det avklarat. Albert Spangler är en lurendrejare av stor mått mätt. När vanligt folk ser en bra affärsidé ser Albert Spangler en bra början på en storartad blåsning. Om det så gäller falska smycken eller obligationer. Men en dag – under namnet Moist von Lipvig (fuktig lösmustasch) – åker han fast och hans ställs inför rätta för att ha förskingrat över 150.000 Ankh-Morpork $. Straffet blir hängning tills döden infaller.

Men helt plötsligt vaknar han upp i en kista hos Ankh-Morporks hårdföre patriark Havelock Vetinari som ger honom ett erbjudande han bokstavligt talat inte kan tacka nej till, att ta sig an Ankh-Morporks nedgångna Post-system och ta upp kampen mot Reacher Gilt, mannen som med våld har tagit över stadens Klack-system (tänk internet- telegraf- telefonsystem).

Okej. Nu till det väsentliga.

Jag gillar denna serie och storyarken kring Moist von Lipwig gör sig väldigt bra i tv-format. Det finns en mängd porträttlika karaktärer och då tycker jag att de har lyckats överlägset bäst med Adora Belle Dearheart, Head of Stamps - fd. nål-samlaren - Stanley och Junior Postman Mr. Groat spelade av (oförskämt snygga) Claire Foy (se bild), Ian Bonar respektive Andrew Sachs (Manuel i ”Pang bygget”). Även Charles Dance sköter sig bra som Havelock Vetinari även om Jeremy Irons version var ett snäpp bättre.

Ank-Morpork känns också trogen boken och jag hade hela tiden fullt upp att hålla koll på alla detaljer och bakgrundsfigurer man såg i periferin, men den enda jag har lyckats identifiera är Nobby.

Nu är det dags att ta fram sågen när handlingen och karaktärerna skall nagelfaras aka. Kill your Darlings.


Först och främst Golems. De jättelika lerfigurerna (med rötter i Judendomen) som utan problem kan utföra samma arbetsuppgift i århundraden och vars ålder kan sträcka sig över 40.000 år. Visst, deras bakgrundshistoria stämmer väl med den som finns i boken. Men deras utseende och temperament är jag inte riktigt helt överens med.

Jag är van vid Josh Kirbys illustrationer om hur en Golem ser ut. Tv-serien pekar på att de är strax över 2 meter långa, breda över ryggen som en ytterdörr, hyfsat pratglada, småelaka och likartade. Jag ser dem mera som 2.20 långa breda över ryggen som en lagårdsdörr, tystlåtna och olikartade.

Vidare till Sgt Anguna, nattvaktens (Ankh-Morporks polisstyrka) enda varulv. Som absolut inte skulle komma på tanken att förvandla sig till hund/varg inför ögonen på folk. Vilket hon gör här.

Även Moist själv känns inte som den Moist jag har föreställt mig. Richard Coyles version av honom känns alldeles för kall och elak. Men det inte sagt att han (Coyle) gör ett bra jobb.

Mardrömmarna Moist har om sitt tidigare liv får betydligt större plats i tv-serien jämfört med vad som händer i boken. Moist drivs alldeles för mycket av sitt dåliga samvete och ett stort antal mardrömmar som inte heller det tar så stor plats i boken.

Nåväl. Kanske lite väl mycket spott och spe. Men jag älskade varje stund av de här tre timmarna jag fick spendera i Ankh-Morpork och jag hoppas att jag får återse Moist och de andra i Making Money inom kort.