fredag 30 september 2011

Se en 17-årig Neil Patrick Harris i en ABC-reklam från 1990



Runt 0:20 dyker han upp. Se även: Roseanne Barr, Richard Dean Anderson, Fred Savage, Bob Saget mfl. Och visst vore det kul att se tv-bolagen göra något liknande 2011?

Via Popculturebrain

Tankar om tv-hösten 2011 del 1

Nu har den börjat. Den efterlängtade tv-hösten - som enligt min mening är starkare än dess motsvarighet på våren - med alla möjliga och omöjliga premiärer och nystarter.

Har är en lista på vad jag hoppas ha tid med i höst:

Gamla serier:

"2 1/2 men" - jag har aldrig varit förtjust i denna serie egentligen. Den bara är en serie som visas på TV6 så fort man knäpper över till den kanalen. Men Ashton Kutchers inhopp är fullkomligt lysande! Inte någon serie jag tänker följa men det är större risk att jag fastnar framför den om den råkar visas där (TV6).

"An Idiot Abroad 2" - samma älskvärda klantskalle, Karl Pilkington, men med lite nya premisser. Istället för att resa runt för resandets skull betar han av en såkallad bucket-list. Alltså sådana saker som man måste göra innan man dör ungefär som Erik & Mackan gör.

"Supernatural" S08 - den åttonde säsongen alltså. Jag har redan sett det första avsnittet och blev halvt om halvt besviken. Det förmodade destruktiva början-på-slutet av säsong sju tog en paus och det känns som om det blev ännu en omöjlig twist. Men "Supernatural" brukar inte göra någon besviken så jag ser fram emot fortsättningen.


Nya serier:

CW, generellt - CW har spottar ur sig nästan alla premiärer innan de andra fyra stora ens har börjat. Men inget lockar direkt. Visst så måste jag se Sarah Michelle Gellars "Ringer" och "The Secret Circle". Men det finns en hel hög med serier som känns viktigare att se så här i början.

Terra Nova - jag har med flit försökt att glömma bort denna serie, undvikit trailers och handligen läste jag förvisso när jag först hörde talas om denna serien men det är lite luddigt om vad premissen var. Detta gör att peppen blir skyhög!

Chris Carter gör nytt drama

Låter namnet bekant men du kan inte riktigt placera det? Han var mannen bakom "Arkiv X" och nu gör han alltså comeback med en ny serie frontad av MRC.

Än så länge är handlingen oviss men men den beskrivs som ett mystery drama med en kvinnlig huvudroll.

måndag 19 september 2011

Primetime Emmy 2011 och vinnarna är...


...här (PDF)! Istället för att jag skall rabbla upp hela listan kan ni lika gärna klicka på länken.

KOMEDI "Modern Family" knep hela 5 vinster varav ett par riktigt tunga som den bästa komediserie, bästa manus och regi. Nykomlingen Mellissa McCarthy (Molly i "Mike & Molly") vann pris för bästa skådespelerska i komedi-kategorin och Jim Parsons (Sheldon, Cooper "The Big bang Theroy")knep samma pris för män.

DRAMA I drama-kategorin gick det tungt bland storserierna, "Mad Men" och "Boardwalk Empire" fick var sitt pris. Ingen serie stack ut i stort sett alla serier som hade nominerats fick ett pris eller två.

MINISERIE/FILM "The Kennedys fick ett pris resten delade "Mildred Pierce" och "Downtown Abbey" på. Kate Winslet kammade hem sitt 22:a(?) pris - på olika galor runt om i världen - sedan 2008.

ÖVRIGT Jon Stewart med sin "The Dily Show With Jon Stewart" återställde ordninge genom att vinna över "The Colbert Report" i kategorin Outstanding Writing for a Variety, Music or Comedy Program.

Bild via HD.se

lördag 17 september 2011

Friday Night Dinner - Premiär SVT1 21:45

Den enerverande grannen Jim spelad av (Mark Heap)

SVT har den goda smaken att visa "Friday Night Dinner" ikväll. En rolig brittisk komedi som kretsar kring - som namnet antyder - en familjemiddag på fredagskvällen. Och ni som kan era religioner har nog redan räknat ut att det handlar om en judisk sådan.

Men man kan ju undra varför SVT inte tog tillfället i akt och sände denna serie på fredagen istället...




EXTRA: Det skall även bli en amerikansk version av denna serie!

fredag 16 september 2011

Misfits webisode - Vegas Baby!


MISFITS SPOILERS!


Alla vi som med intresse följer allt som händer runt omkring E4:s övernaturliga serie "Misfits" vet att Robert Sheehan, som spelar Nathan (bilden), kommer att lämna serien i och med att säsong tre har premiär.

Nu har E4 styrt upp en mini-webisode där vi får reda på vilken superkraft Nathan valde i de sista skälvande minuterna av säsong 2 och hur hans öde knyts ihop.




Och!





Camelot 21:00 TV6


Ikväll, 21:00 (dubbelavsnitt), har TV6 premiär på "Camelot". En serie som har växt sedan jag såg det första avsnittet och framstår nu som en helt okej serie för alla oss som gillar den här typen av genre. Det enda trista är att det bara blev en säsong och att TV6 för femtioelfte gången snappade upp en serie som blev nedlagd i förtid.

måndag 12 september 2011

Creative Emmy Awards 2011

Det är inte lätt att hålla reda på alla Emmy-galor, men den 10 september gick The Creative Arts Emmys av stapeln och här är några av (de självklara) vinnarna:




OUTSTANDING PROSTHETIC MAKEUP FOR A SERIES, MINISERIES,
MOVIE OR A SPECIAL (Area Award: Possibility of more than one award.)

GREG NICOTERO, Special Makeup Effects Department Head AMC
ANDY SCHONEBERG, Special Makeup Effects Artist
GARRETT IMMEL, Special Makeup Effects Artist
JAKE GARBER, Special Makeup Effects Artist
KEVIN WASNER, Special Makeup Effects Artist
HOWARD BERGER, Prosthetic Designer
JAREMY AIELLO, Prosthetic Designer

The Walking Dead

Days Gone By




OUTSTANDING COSTUMES FOR A SERIES
GABRIELLA PESCUCCI, Costume Designer SHOWTIME
ULIVA PIZZETTI, Costume Supervisor

The Borgias
Lucrezia’s Wedding



Här (PDF) hittar du alla vinnare av Creative Awards

Den 18 september utses Primetime-vinnarna, men mera om dem då.

fredag 9 september 2011

Poster på 'Enlightened' HBO (10 okt.)

Nya HBO-serien "Enlightened" har släppt en poster.

"Enlightened" handlar om Amy (Laura Dern) som är en framgångsrik person i hälso- och skönhetsbranschen som en dag bryter ihop rejält på kontoret och tar en timeout på tre månader. Serien tar sin början när hon återvänder till jobbet för att plocka upp spillrorna hon har lämnat efter sig. Läs mera om serien här.

Bild via EW.com

Kristallen 20:00 TV3

Ikväll är det alltså dags för Kristallen-galan, då Sveriges bästa program och programledare skall utses. Här tippade jag om hur jag tror att det kommer att gå. Men en sak har jag inte gett mina fem cent om, nämligen kategorierna som vi tittare har chans att rösta på: Årets sport-tv profil, Årets manlige programledare, Årets kvinnliga programledare och Årets program.

De nominerade är:

Årets sport-tv profil

André Pops SVT
Frida Nordstrand Viasat Sport
Peter Jihde TV4


Årets manlige programledare

David Hellenius TV4
Erik & Mackan TV6
Filip & Fredrik Kanal 5
Micke Lejnegard SVT


Årets kvinnliga programledare

Anne Lundberg SVT
Gry Forsell TV4
Renée Nyberg TV3
Sofia Wistam Kanal 5


Årets program

99 saker du måste göra innan du dör TV6
Mästarnas mästare SVT
Nittileaks Kanal 5
Solsidan TV4


André Pops tar hem sporten. Viasat Sport har jag inte så jag kan inte uttala mig om Frida Nordstrand och Jihde... är Jihde. Erik & Mackan har varit mina favoriter ända sedan de dök upp i rutan, de kommer säkerligen att få stryk av Micke på SVT men jag håller ändå på dem. Gry Forsell har varit med i mängder av program under året och henne gillar jag så hon får min röst, svårare än så är det inte.

Årets program blir desto svårare, "Solsidan" var lite väl mycket av allt under säsong 2 (jag hoppas verkligen att säsong 3 och 4 inte blir för galna). Erik & Mackans 99 saker var visserligen kul men jag kan ändå inte glömma Ingemar Stenmark i "Mästarnas mästare" som får min sista röst.

Vill du rösta? Gå hit för att ta reda på hur du skall göra.

måndag 5 september 2011

Eddie Murphy värd för Oscarsgalan 2012?

Brett Ratner - som är regissör för Oscarsgalan olika nummer - har uttryckt sig positivt angående ingen mindre än Eddie Murphy som Oscars värd:

Ratner will offer one name to Academy President Tom Sherak: Eddie Murphy.


Kan detta vara Eddie's stora comeback? Så att han slipper klä ut sig i fåniga dräkter eller göra voiceovers till åsnor?