måndag 25 februari 2013

The Pirate Bay: Away from keyboard - till SVT DOX!


Egentligen är det lite bakvänt.

Alla som är intresserade av denna dokumentär är samma folk som var fullt medvetna om att den fanns att ladda ner helt lagligt på The Pirate Bay dagen efter premiären.

Nåja.

Imorgon visas i all fall denna dokumentär på SVT1 22:00. Läs mera om "The Pirate Bay: Away from keyboard" här!

lördag 23 februari 2013

Trailer inför S03 av Game of Thrones



True Blood, Girls, Boardwalk Empire etc. i all ära. Game of Thrones är det det bästa som visas på HBO för tillfället.

onsdag 20 februari 2013

Steve Carell besöker Pawn Stars



Som stort fan av nästan som visas på Discovery Channel och History - och av Steve Carell förstås - ser jag fram mot en mashup då Steve Carell besöker Rick och hans butik i ett avsnitt av "Pawn Stars".

 And for his next Hollywood trick, Steve Carell will magically appear on… Pawn Stars! The former anchor of The Office – and star of the big-screen prestidigitation comedy The Incredible Burt Wonderstone — returns to the small screen for a segment on History‘s popular reality series, EW has learned. He’ll be seen looking around the Gold & Silver Pawn Shop in Las Vegas, drawing the attention of Rick, Old Man, Corey, and Chumlee, and negotiating with Rick over an item that he’s interested in buying.

Via EW.com

Visserligen är det en PR-kupp inför hans kommande film The Incredible Burt Wonderstone som har premiär den 15 mars - men ändå. Avsnittet visas den 11 mars

Café Bärs - Nu som egen serie!



Fick ett trevligt pressmeddelande idag att "Partajs" Café Bärs nu har  fått ett eget program och det har premiär den 24 mars 22:00 efter "Partaj" som alltså även det återkommer i rutan.


Tjäna! Välkommen till Café Bärs - ett skönt pubhäng i rutiga skjortor, överläppar sprängfyllda med snus, skummigt kallt öl och sejdeldjupa diskussioner om livet ur ett supporterperspektiv. Sånt som grabbar gör mest.

De fyra lättfilosofiska fotbollsgrabbarna i Café Bärs är tillbaka för att prata om livet, fotboll i allmänhet och Bajen i synnerhet! Det som tidigare var en följetong i Partaj har nu blivit en egen serie där vi kan få vårt lystmäte av grabbiga män i rutiga skjortor som umgås över en bira och snackar lite boll. I tio halvtimmeslånga avsnitt sänds Café Bärs varje söndag direkt efter veckans avsnitt av Partaj.

Nu kompletteras pubhänget med inslag från världen utanför. Grabbarna tar oss med ut vardagslivet som supporter. Till exempel följer vi med grabbarna i deras kampanj att rädda Söderstadion, Jocke (Johan Petersson) tipsar om verktyg, byggarbetare som han är, Pedda (Christian Lans) är den eviga singeln och i ”Projekt Pedda” försöker de andra hitta en brud till honom. Pelle (Johan Rödin) planerar bröllopet med bartendern Nettan och Hasse Hanssons (Andreas Tottie) relationstips har växt till sig och blivit en hel relationsskola.

Ibland dyker också andra livsfilosofer upp i programmet. Till exempel de tre söderbönorna (Sissela Kyle, Elina du Rietz och Katrin Sundberg), som med raspigt erfarna röster rapporterar om livets stora frågor från en söderkrog med ett glas husets röda framför sig. Vid Jack Vegasmaskinen hittar vi allt som oftast Dobben (Ted Åström) som står för traditionen och kan berätta om hur det var förr.  

De fyra grabbarna är som vanligt Jocke, Pelle, Pedda och så Hasse Hansson förstås.  Jocke är programledaren som med trygg och van hand lotsar han tittarna mellan ölprovningar och tittarfrågor i sin alltid lika stabila och fotbollsvana famn. Vi får höra mer om Jockes yrkesliv som byggnadsarbetare och träffa hans småkriminelle storebror Nicke och hans dominant kärleksfulla södermorsa Barbro (Kim Anderzon).

Pelle är den mest passionerade av alla fyra. Han är gruppens expert på supporterkultur och har lotsat oss via såväl tifon, hejarramsor och jordnötter. Nu märker vi dock att hans fokus är lite splittrat sen han förlovade sig med Nettan Enander, hon som står i baren på Snövitskällaren ni vet.
Hasse Hansson är en mycket viktig person i programmet eftersom det är han som står för det klassiska inslaget Relationstips med Hasse Hansson. I övrigt är det lite oklart vad han egentligen har att komma med.

Pedda är gängets minsting. Han strular till det mesta, men är lovande. Dock har han visat oroande tendenser till att dricka annat än bärs och Single Malt. Han är den eviga singeln.



tisdag 12 februari 2013

TV-cirkeln återkommer - nu om Girls



Nu återkommer TV-cirkeln med Johanna Koljonen och denna gång är det inte "Game of Thrones" som avhandlas utan "Girls", gäster denna gången är Nour El Rafi och Linnea Wikblad.

"TV-cirkeln" har premiär 23:00 på SVT2 ikväll efter "Girls" som har premiär 22:30 på samma kanal - läs mera om TV-cirkeln här!


fredag 8 februari 2013

Mythbusters tar sig an The Walking Dead



Det märks när man börjar närma sig en hyllad series säsongsstart (även om det i detta fallet handlar om att de kommer igång efter ett kortare uppehåll) - serien i fråga dyker upp i alla möjliga och omöjliga sammanhang.

Nu har turen alltså kommit till "The Walking Dead" för "Mythbusters" räkning.

The Mythbusters gang is going to get some help testing zombie myths from one badass destroyer of the undead. Walking Dead actor Michael Rooker — Merle Dixon himself — is going to guest star on the Discovery Channel hit.

Läs mera om detta här!

Vilken film/tv-serie/karaktär är din favorit bland alla myter de har tagit sig an, MacGyver, Bond, Green Hornet - eller någon annan?




onsdag 6 februari 2013

Nya bilder från The Walking Dead!

Efter drygt två månaders uppehåll drar "The Walking Dead" igång igen nu på söndag (10 februari). Nu har det släppts ett par bilder om vad som kolla skall:





Ytterliggare en bild plus annan information hittar nu här!


EXTRA!

Ni har väl inte missat "The Walking Dead" Super Bowl reklamfilm?

Daryl stökar till det






måndag 4 februari 2013

24/7: NHL Penguins vs Capitals - Discovery Channel

Nu imorgon (tisdag) visar Discovery Channel Road to the NHL Winter Classic från 2010 om förberedelserna som ledde fram till utomhusmatchen mellan Pittsburgh Penguins och Washington Capitals i början av 2011.

 Nu när det inte blev någon Winter Classic i år (pga. strejk)  får vi trösta oss med detta som inte bara är intressant för alla som gillar hockey i allmänhet och NHL i synnerhet - utan alla som gillar välgjorda dokumentärer i denna närgångna stil.

Tisdag  22:00 Discovery Channel


lördag 2 februari 2013

Intensity of Iceland - Vlog #3 Game of Thrones



Detta är alltså del 3. De tidigare delarna plus mycket annat hittar ni på Making Game of Thrones.

Så här många tittade på Derek

Nu har tittarsiffrorna efter det första (egentligen andra) avsnittet av Ricky Gervais "Derek trillat in.


The Channel 4 care home sitcom, also starring Karl Pilkington and Kerry Godliman, was watched by 1.44m (7.7%) and 207,000 on +1.

 Alltså drygt 1,5 miljoner. Hela 400.000 färre än vad som kollade på piloten under förra året.

Har nu tittat på det första avsnittet ännu?

 Via Digitalspy