söndag 23 februari 2014

Inför säsong 4 av Game of Thrones




Det börjar dra ihop sig till den fjärde säsongen av "Game of Thrones" som har premiär den 6 april. Och på "Game of Thrones" (HBO:s egentligen) sida på youtube har det sedan årsskiftet lagts ut en mängd av  videoklipp (trailers, bakom kulisserna, promo, mm) för den som vill hålla sig ajour.

Själv kan jag rekommendera detta klipp som sammanfattar säsong 1 och 2. Och det här klippet som sammanfattar säsong 3. Men har ni något tips om någon bättre sammanfattning så mottages det gärna (helst ett som innefattar all tre säsongerna).

Och för alla er som inte har något emot SPOILERS så kan ni kolla in Game of Thrones wiki-sida som innehåller dryga 40 nya karaktärer som dyker upp under den fjärde säsongen. Både större och mindre roller av kända och (kanske mest)  okända skådespelare.

tisdag 4 februari 2014

Vad jag skall titta på vecka 6 (2014)

Det jag trodde skulle bli förra veckans höjdpunkt blev lite av ett lågvattenmärke. Jag kände mig likgiltig inför den första delfinalen av "Melodifestivalen". Det är inte så att jag kommer att skippa nästa delfinal (Linköping) men något spektakulärt måste hända.

Annars ägnade jag mig åt den första säsongen av "Awkward" i slutet av veckan och jag kom fram till att 30 minuters  serier gör sig betydligt bättre att maraton-titta på jämfört med de som är en timme långa. Även om man tittar lika länge och att man gillar serierna i fråga lika mycket. Men varför det är så vet jag inte. Nåja vidare till denna veckas tv.



TV

Game of Thrones, SVT 2, 22:00, måndag
Jag har redan tittat på den tredje säsongen på CMore Series. Men nu förefaller det sig så bra att SVT sänder den sista delen (den tionde) på nästan samma dag som USA premiären av den fjärde säsongen. Då kan man titta på de sista delarna av säsong 3 på SVT för att bättre hänga med i säsongstarten av säsong 4. Perfekt!

Svenska Rallyt
De senaste åren har jag följt rally-vm lite mera sporadiskt. Men något jag aldrig missar är svenska rallyt (5-8 feb.)..

En clown till kaffet, Kanal 5, 21:00, torsdag
Det är inte riktigt lika bra som jag hoppades på att det skulle göra men det har ändå blivit en återkommande händelse i min tv-vecka. Sven Melanders tur. Han har en hel uppsjö med karaktärer.

Men mest undrar jag över Annika Anderssons dag. Hon har ju inte gjort några karaktärer? Det enda jag kan komma på är hunsad piga, arg fru, stolt syster och den här typen av roller hon gör i sina farser. Förvisso bra men det blir nog igen igenkänning jämfört med hennes kollegor som har en hel uppsjö med karaktärer att ta av. Eller tänker jag fel?

OS
De kommande veckornas höjdpunkt. Men jag kommer att vara förbannad varenda dag på grund av att Viasat har köpt upp allt. Som Canal Digital-kund får jag nöja mig med TV3. Och det räcker inte på långa vägar.


NÄTET

Comicbook Men & The Walking Dead
Jag buntar ihop de här bägge serierna då de sänds samtidigt på AMC. De skall bli kul att se hur de knyter ihop denna säsong av "The Walking Dead". Men höjdpunkten är nog ändå "Comic Book Men" som jag har lärt mig att uppskatta. Jag var rätt skeptiskt till den serien i början. Främst på grund av Bryan Johnson som inte är vidare värst sympatiskt. Men man lär sig att gilla honom efter ett tag.

Agents of S.H.E.I.L.D
Efter ett par veckors uppehåll är denna serie återigen igång. Det skall bli spännande att se hur Deathlok ser ut i deras tappning.

Black Sails S01E02
Jag drar ut lite på mitt "Black Sails"-tittande. Men jag vill ännu inte överge denna serie. Även om den känns lite väl tafflig ibland.